Gietvloer voordelen en toepassingen | duurzame gietvloeren

Een gietvloer is niets meer dan een extra laag van materiaal dat op een betonnen ondervloer wordt aangebracht. Deze laag kan bestaan uit cement, maar bestaat meestal uit (flexibele) kunststof. In de praktijk worden twee soorten kunststof toegepast: epoxy of polyurethaan (PU). De vloer wordt niet gelegd, zoals bij traditionele methodes, maar wordt voorzichtig over het oppervlak gegoten. In de regel bestaat een gietvloer uit een aantal lagen, die samen niet dikker zijn dan 2 tot 3 millimeter. Vanwege de duurzaamheid is dit type kunststofvloer favoriet bij kantoren, werkplaatsen, ziekenhuizen, laboratoria en fabriekshallen, maar tegenwoordig ook veel gebruikt in woningen.

 

gietvloer, giervloeren

 

Een gietvloer is praktisch

Een gietvloer is vuilafstotend en waterdicht. Er zitten geen naden in het oppervlak, wat prettig is bij onderhoud en bij schoonmaken. Daarbij spreekt het minimalistische ontwerp veel mensen aan: de focus ligt niet op de vloer, maar op het werk dat moet gebeuren. Ook beschermt kunststof de onderlaag tegen chemische stoffen. Een gietvloer voelt niet koud aan en werkt prima in combinatie met vloerverwarming.

 

Toepassingen van een giet vloer

Een giet vloer werd vroeger met name gebruikt voor industriële panden, maar is tegenwoordig ook steeds meer bij particulieren terug te vinden zoals de betonlook vloer. Het materiaal oogt modern en creëert een gevoel van ruimte. Tijdens de productie van de kunststof kunnen verschillende kleurmixen en snippers worden toegevoegd. Zo ontstaat een degelijke vloer met unieke eigenschappen.

 

Gietvloeren in specifieke ruimtes

Gietvloeren zijn geschikt voor vrijwel iedere horizontale onderlaag. Een vuistregel is: hoe groter de ruimte, hoe eenvoudiger het is om het materiaal aan te brengen. De ondervloer moet goed egaal zijn, om oneffenheden in de kunststof te voorkomen. De verschillende lagen worden om de beurt gegoten. Men begint met de aanhechting en een elastische laag en pas daarna worden de kleuren aangebracht.

 

Het gieten van een vloer door Robin Ruijmgaart

Een gegoten vloer beschermt het onderliggende beton tegen schade en is dus relatief noodzakelijk wanneer een vloer zwaar belast wordt. Het duurt gemiddeld 20 tot 40 uur voordat de kunststof helemaal uitgehard is. Ook het gieten van de vloer kost tijd. Het is daarom verstandig om een gietvloer te plaatsen op een moment dat u de ruimte minimaal een week kunt missen. Wij hebben reeds diverse gietvloeren gegoten. Een gietvloer wordt in de regel gezien als afwerking in het bouwproces. U plaatst deze vloer dus op het laatste moment, of op het moment dat u toe bent aan wat anders want dit type kunststof vloer kan ook over een bestaande vloer gegoten worden. Voor een kwalitatieve en duurzame vloer kiest u voor een gietvloer van Robin Ruijmgaart.

 

offerte gietvloer

 

Een gietvloer voor in Kampen, Dronten, Zwartewaterland en Zwolle

Wij zijn gevestigd in Kampen en ons werkgebied bestaat uit Kampen, Dronten, Zwartewaterland, Zwolle en directe omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een gietvloer? Bel ons: 06 – 147 90 307 of mail ons: info@kunststofvloerkopen.nl