Een troffelvloer is een krasbestendige gietvloer, ook wel een ‘mortelvloer’ genoemd. De vloer is gemaakt uit een mengsel van grindkorrels, die aan elkaar verbonden zijn door middel van kunsthars (epoxy). Bij sommige vloeren worden ook kwartskorrels gebruikt. De combinatie maakt de vloer ontzettend sterk, maar niet minder stijlvol. Het mengsel wordt aangebracht met een troffel en een vlakspaan. Dit type kunststofvloer kan worden voorzien van een coating, om deze waterdicht of geluiddempend te maken. Het verschil met een grindvloer is de structuur, deze is bij een grindvloer grover.
Waarom een troffelvloer?
Een troffelvloer heeft alle voordelen van een PU vloer of een epoxyvloer. Het materiaal is naadloos, sterk en slipvast. Hierdoor is het oppervlak eenvoudig schoon te maken en raakt de onderlaag niet beschadigd. Een troffelvloer werkt goed in combinatie met vloerverwarming. Het materiaal is warmtedoorlatend; zo heeft u nooit koude voeten. Naast deze voordelen heeft dit type vloer een geheel eigen uitstraling. Omdat niet wordt gewerkt met kunststof, maar met kleine grindkorrels, ontstaat een gladde, karakteristieke structuur.
Voor wie is een troffel vloer geschikt?
Een troffel vloer is sterk, hygiënisch en stijlvol en is daarmee geschikt voor bedrijven en particulieren. Het materiaal is sterker dan andere gietvloeren, waardoor het beter geschikt is voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Het is eenvoudig om een speciale coating aan te brengen, waardoor krassen tot een minimum beperkt worden. Bovendien is een troffel vloer relatief goedkoop.
Waar worden troffelvloeren geplaatst?
Troffelvloeren zijn vloeistofdicht. Dit maakt de vloer geschikt voor onder meer de badkamer en de keuken, maar ook voor industriële omgevingen waar chemische vloeistoffen vrijkomen. Ook in de horeca is dit type vloer populair. Het verkleurt niet en is in een handomdraai weer schoon. Troffelvloeren zijn een uitstekende keuze voor ruimtes waarin geleefd wordt, zoals de woon- of slaapkamer.
Het gieten van een troffelvloer door Robin Ruijmgaart
Het aanbrengen van een troffelvloer neemt een aantal dagen in beslag. Het werk moet zorgvuldig gebeuren, omdat het mengsel niet van nature glad is. Het moet handmatig worden gladgestreken of oneffenheden te voorkomen. Wij hebben reeds diverse troffelvloeren gegoten. Een troffelvloer wordt in de regel gezien als afwerking in het bouwproces. U plaatst deze vloer dus op het laatste moment, of op het moment dat u toe bent aan wat anders want dit type kunststof vloer kan ook over een bestaande vloer gegoten worden. Voor een kwalitatieve en duurzame vloer kiest u voor een troffelvloer van Robin Ruijmgaart.
Een troffelvloer voor in Kampen, Dronten, Zwartewaterland en Zwolle
Wij zijn gevestigd in Kampen en ons werkgebied bestaat uit Kampen, Dronten, Zwartewaterland, Zwolle en directe omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een troffelvloer? Bel ons: 06 – 147 90 307 of mail ons: info@kunststofvloerkopen.nl