PU vloer voor een strakke, moderne vloer in huis

Een PU vloer is een speciaal soort gietvloer. In plaats van het harde epoxy, wordt voor een PU vloer het zachte polyurethaan gebruikt. Deze kunststof wordt aangebracht op een stabiele onderlaag, als een soort extra afwerking. Vanwege het zachte materiaal is de vloer zeer fraai om naar te kijken, maar minder geschikt voor industriële toepassingen. Dit type kunststofvloer trekt bekijks, maar vergt ook onderhoud waar wij u na het gieten van de vloer over informeren.

 

pu vloer, pu vloeren

 

Voordelen van een PU-vloer

Een goede PU-vloer heeft tal van voordelen. Om te beginnen is de toplaag naadloos, wat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Dit maakt de vloer tevens waterdicht en eenvoudig schoon te maken. Verder voelt het kunststof niet koud aan de voeten, wat in de winter erg aangenaam is. Het materiaal scheurt niet en is op praktisch elke ondergrond aan te brengen.

 

Wie kiest voor een gietvloer van polyurethaan?

Een gietvloer van polyurethaan is met name geschikt voor de particulier. Het materiaal wordt meestal aangebracht in de woon- of studeerkamer, of zelfs in de slaapkamer. De toplaag van de vloer is, ondanks haar elasticiteit, gevoelig voor krassen. Spelende kinderen of huisdieren kunnen de vloer beschadigen. Een gietvloer van polyurethaan is daarmee niet voor iedereen geschikt.

 

Een PU-vloer over een bestaande vloer plaatsen

Een PU-vloer is in principe in het hele huis aan te brengen, ook over bestaande vloeren. Heeft u bijvoorbeeld oude plavuizen? Geen probleem, dit is een prima ondergrond voor een PU-vloer

 

Het gieten van een PU vloer door Robin Ruijmgaart

Een PU vloer wordt aangelegd in verschillende lagen. Voor iedere laag kunt u gemiddeld een dag uittrekken. Dit betekent dat het al snel 4 tot 5 dagen duurt voordat u de ruimte weer kunt gebruiken. Afhankelijk van de afwerking is dus relatief veel tijd nodig. Een PU vloer wordt in de regel gezien als afwerking in het bouwproces. U plaatst de vloer dus op het laatste moment, of op het moment dat u toe bent aan wat anders. Voor een tijdloze, moderne en duurzame vloer kiest u voor Robin Ruijmgaart.

 

offerte PU vloer

 

Een PU vloer voor in Kampen, Dronten, Zwartewaterland en Zwolle

Wij zijn gevestigd in Kampen en ons werkgebied bestaat uit Kampen, Dronten, Zwartewaterland, Zwolle en directe omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een PU vloer? Bel ons: 06 – 147 90 307 of mail ons: info@kunststofvloerkopen.nl