Grindvloer met fijne structuur | stofvrije grindvloeren

Een grindvloer is een vloer die volledig bestaat uit natuurlijke materialen. Riviergrind is samen met (epoxy) hars tot één naadloos geheel gevormd. Een grindvloer bestaat uit talloze stukjes grind, waardoor de vloer een ongelijke structuur heeft. De stukken zijn echter op een natuurlijke manier afgestompt, waardoor dit type kunststofvloer niet pijnlijk is aan de voeten.

 

grindvloer, grindvloeren

 

Waarom een grindvloer?

Een grindvloer heeft een stijlvolle uitstraling en is geschikt voor praktisch iedere ondergrond. Het grind kan op diverse manieren gekleurd worden, zodat u iedere kamer in het huis anders kunt vormgeven. Grind voelt warm onder de voeten en kan bovendien verwarmd worden door vloerverwarming. Het materiaal is tevens geluiddempend.

 

Voor wie is een grind vloer geschikt?

Een grind vloer is prettig voor mensen die last hebben van een stofallergie. Het materiaal vangt stof op en dit wordt in de vloer vastgehouden. Het kan niet opwaaien, zodat u daar geen last van heeft. Dit kan een hoop ongemak schelen. Een grind vloer is vanwege haar esthetiek meer geschikt voor particulieren dan voor bedrijven.

 

Waar plaatst u grindvloeren?

Grindvloeren kunt u in principe door het hele huis plaatsen. De vloer is op vrijwel elk horizontaal oppervlak aan te brengen. Grindvloeren zijn van nature open en laat daardoor relatief veel warmte door. Dit is prettig wanneer u een vloerverwarming heeft, maar kan er ook voor zorgen dat de kamer veel warmte verliest. Plaats grindvloeren daarom alleen wanneer het huis, in het bijzonder de kruipruimte, goed geïsoleerd is. Grindvloeren zijn ook niet geschikt voor badkamers, omdat het materiaal vocht doorlaat.

 

Het gieten van een grindvloer door Robin Ruijmgaart

Een grindvloer kan in principe snel worden geplaatst. Binnen een dag is het mengsel hard genoeg om op te lopen. Wij hebben reeds diverse grindvloeren geplaatst, ook over bestaande vloeren. Voor een kwalitatieve en duurzame vloer kiest u voor Robin Ruijmgaart.

 

offerte grindvoer

 

Een grindvloer voor in Kampen, Dronten, Zwartewaterland en Zwolle

Wij zijn gevestigd in Kampen en ons werkgebied bestaat uit Kampen, Dronten, Zwartewaterland, Zwolle en directe omgeving. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een grindvloer? Bel ons: 06 – 147 90 307 of mail ons: info@kunststofvloerkopen.nl